Турция ще даде приоритет на дипломацията за установяване на мир в Украйна.

...
Турция ще даде приоритет на дипломацията за установяване на мир в Украйна.
Коментари Харесай

Ердоган: Турция полага усилия за прекратяване на войната в Украйна

Турция ще даде приоритет на дипломацията за определяне на мир в Украйна. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в Ню Йорк, оповестяват турските медии.

Турция поставя старания за преустановяване на руско-украинската война посредством установяването на справедлив мир и ще продължи да отдава приоритет на дипломацията, с цел да бъде открит дълготраен мир във всички конфликтни зони, сподели той.

Ердоган удостовери също по този начин, че Анкара има желание да работи с Русия за доставката на един милион тона съветско зърно за африканските страни.

Много повече зърно би трябвало да бъде изпратено в африканските страни. Разговарях с съветския президент Владимир Путин, слагаме си за цел да доставим 1 млн. тона зърно на бедните страни в Африка, сподели президентът на Турция. 

Ердоган добави, че Турция е предложила на Русия да усили този размер.

На 31 август в Москва се състоя среща сред министрите на външните работи на Русия и Турция Сергей Лавров и Хакан Фидан, които разискаха зърнената договорка и параметрите за осъществяване на самодейността за доставка на 1 млн. тона съветско зърно на преференциална цена с финансовата поддръжка на Катар. Президентите на Русия и Турция разискаха този въпрос в Сочи на 4 септември.

Ердоган нощес приказва и за връзките сред Анкара и Брюксел, като уточни, че  се е отворила " опция за усилване на връзките с Европейския съюз ". Според него " позицията на Европейски Съюз ще бъде решаваща по този въпрос ".

Турският президент изрази удовлетворение от развиването на връзките сред Турция и Съединени американски щати. Той уточни, че дружно " с президента на Съединени американски щати Джо Байдън са отстранили множеството от пречките, които от време на време са се появявали в връзките сред двете страни ".
ТЕМА преди 1 ден 1711 преди 4 дни 1928 преди 4 дни 2183
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР